Kom godt i gang med fjernvarme

Det tager 8-10 dage at blive koblet på fjernvarmenettet. Fjernvarmeinstallationen inkluderer:
 • Opgravning og rørlægning

 • Tilslutning

 • Reetablering

Inden anlægget tages i brug, skal en vvs-installatør foretage en indregulering af anlægget og give en instruktion i brugen. Vvs-installatøren vil som hovedregel kunne fjerne den eksisterende varmekilde og tilslutte det nye fjernvarmeanlæg samme dag.

Efterfølgende tilbyder vi et gratis besøg til fjernvarmekunden, som kan få svar på eventuelle spørgsmål.

Skift fra oliefyr eller naturgas

Hvis der er tale om et skifte fra oliefyr til fjernvarme, skal en vvs-installatør kontaktes vedrørende opgravning og fjernelse af olietanken.

Hvis der er tale om et skifte fra naturgas til fjernvarme, skal en naturgasdistributør kontaktes for afblænding af gasrørene. Fjernvarmerørene er højisolerede og den bedste tekniske løsning på markedet – det skaber sikkerhed for kvalitet og stabilitet.

Kan du få fjernvarme på din adresse?

Installation foregår i 4 etaper

Vi klarer det hele for dig.

 1. Opgravning

  Efter aftale udfører entreprenøren gravearbejdet og gør klar til rørlægning.
 2. Rørlægning

  Rørene lægges i jorden og monteres på indersiden af en ydervæg.
 3. Tilslutning

  Rørene tilsluttes fjernvarmeforsyningen og opgravning tildækkes.
 4. Belægning

  Entreprenøren genetablerer belægning og udfører asfaltarbejde.

Praktisk information om installation i hjemmet

Fjernvarmestikket bliver sat op på den indvendige side af ydervæggen med to ventiler. Hvis stikledningen skal føres under gulvet (max 4 meter) eller andet, skal boligejeren selv sørge for placering af foringsrør og bøjninger. Disse kan afhentes gratis, efter nærmere aftale med TREFOR Varme.

Gravedybde og kortlægning

Den typiske gravedybde er 70 cm, og gravebredden er 30 cm. Det kan i visse tilfælde være nødvendigt at gå dybere ned. Gravearbejdet udføres af TREFOR Varme eller af TREFOR Varmes graveentreprenører. Alle stikledninger bliver målt op digitalt og indregnet i TREFOR Varmes kort­materiale.

Hvis der er behov for at vide, hvor fjernvarmestikledningen ligger, er det muligt at bestille et kort hos os. Indføringsbøjninger og evt. foringsrør kan ved ny-udstykninger afhentes efter nærmere aftale med TREFOR Varme.

Placering af fjernvarme­­enheden kan være i et typisk 60x60 cm skab i fuld højde. Det betyder, at fjernvarmeenheden kan gemmes diskret og pænt væk, f.eks. i kosteskabet i et bryggers. Fjernvarme­enheden kan også hænge frit for at skabe mere plads i bryggerset.

Fjernvarme

Ny tilslutning til fjernvarmenettet

Sådan undersøger du, om du kan få fjernvarme på din adresse.

Fjernvarme

Hvad koster fjernvarme?

Find ud af, hvad det koster at få fjernvarme fra TREFOR Varme.