Hvor ligger stophanen?

Når et hus skal renoveres, eller der skal bygges et nyt, kan der være brug for at lukke for vandforsyningen. Og dermed også at vide hvor stophanen er.

Brug kortet herunder til at få oplyst, hvor stophanen til en ejendom er. Kortet viser også, hvor vandledningen går ind på matriklen.

En stophane er en stikledningsventil, som består af en metalspindel under et synligt dæksel (cirka 10-15 cm), som ved betjening med en stophanenøgle åbner/lukker for ventilen på vandstikledningen. Stophanerne tilhører vandforsyningen, men må betjenes af en autoriseret vvs-installatør.

Stophanen kan være placeret ved en hæk, under græs, grus, fliser eller asfalt og er derfor ikke altid umiddelbart synlig. Hvis stophanen er placeret på en privat grund, skal vi stadig have fri adgang til den i tilfælde af, at vi har behov for at lukke for vandforsyningen. Den må derfor ikke være skjult eller tildækket.

TREFOR Vand er ikke forpligtet til at etablere eller opretholde funktionen af stophaner på stikledningen.

Få tilskud når vi graver

Når vi alligevel graver i jorden omkring dit hus, kan det være en fordel for dig, at få udskiftet din gamle jordledning. 

Du kan blandt andet få tilskud til arbejdet. Alt det og mere kan du læse mere om i brochuren, som du kan hente herunder. 

Tilskud til stikledning

 

Vand

Nøgletal om vores vand

Vi udfører løbende analyser af vores drikkevand. Det drikkevand, som vi leverer, skal være sundt og smage godt.