Varmeforsyningschef går på pension efter 40 år

PRESSEMEDDELSER • 13-03-2024, 11:58

Varmeforsyningschef i TREFOR Varme, Helge Schlott Hansen, går ved udganngen af marts på pension efter mere end 40 år i varmens tjeneste.

I juni sidste år fejrede han 40-års jubilæum, og nu efter mere end fire årtier med energi og udviklingen af varmeforsyningen i Trekantområdet går TREFORs varmemand nummer et, Helge Schlott Hansen, på pension.

Helge Schlott Hansen er uddannet maskinmester, har el-autorisation og været reserveofficer i Søværnet. I 1983 begyndte han som installationsmester i Kolding Kommunes Forsyningsforvaltning, der siden blev til Kolding Områdets Energiselskab (KOE), og lidt senere igen til TREFOR. I 1986 blev han afdelingsleder med ansvar for fjernvarme, affaldsforbrænding, bygas og 60/10 KV-stationer, og i 2011 blev Helge udnævnt til varmeforsyningschef.

I TREFOR har han haft fuldt fokus på at udvikle og forbedre fjernvarmen i både Kolding og omkring Fredericia og Vejle. Som varmeforsyningschef har Helge haft det daglige ansvar for, at mere end 30.000 husstande i Trekantområdet har fået varme, og haft betydende indflydelse på, at der over de seneste år er tilsluttet mere end 6000 nye varmekunder, og næsten lige så mange nye kunder er på vej i de kommende år.

Nu venter en ny tilværelse som pensionist med mere tid til familie, børn og børnebørn. Dem, der kender Helge, vil også vide, at han næppe kommer til at sidde stille. Han er handyman til fingerspidserne og har altid gang i mindst ét større projekt.

”Som chef for Helge gennem de seneste 10 år, vil jeg gerne takke Helge for den store og meget kvalificerede indsats gennem årene. Jeg kommer til at savne at kunne vende varme-spørgsmål med et livsvidne til varmeudbygningen i Trekantområdet – og få udtømmende svar”, siger Charles Nielsen, direktør i TREFOR. 

Helge Schlott Hansen har sidste arbejdsdag fredag den 15. marts 2024. TREFOR Varme er i færd med at finde en ny til posten som varmeforsyningschef.