TREFOR sætter varmeprisen op som konsekvens af prisstigninger i markedet

PRESSEMEDDELSER • 11-11-2022, 13:00

TREFOR Varme sætter pr 1. januar varmeprisen 14,5 procent op. Det sker som konsekvens af, at varmeleverandøren TVIS, der er leverandør til ni fjernvarmeselskaber i Trekantområdet, har sat prisen op.

TREFOR Varme sætter pr 1. januar varmeprisen 14,5 procent op. Det sker som en konsekvens af, at varmeleverandøren TVIS, der er leverandør til ni fjernvarmeselskaber i Trekantområdet, har sat prisen op.

Det betyder i rede penge, at en gennemsnitsforbruger skal betale cirka 150 kroner inklusiv mom mere om måneden.

”De her prisstigninger er affødt af den geopolitiske situation, hvor bevægelsen væk fra naturgas har øget priserne på brændsler og energi, samt sat gang i en øget inflation, som påvirker prisen på varme. I almindelige penge betyder det, at en megawatt-time fjernvarme i 2023 stiger fra 667,5 kroner til 786,5 kroner inklusiv moms,” siger Helge S. Hansen, der er varmeforsyningschef i TREFOR.

Forskel på procenterne

TVIS sætter deres pris op med 10,5 procent, mens TREFOR sætter prisen yderligere fire procentpoint op. Det skyldes, at en del af varmen forsvinder i rørene på vej ud til borgerne, og det tab skal indregnes i varmesalgsprisen. Derudover er prisen på strøm til de pumper, der pumper fjernvarmevandet ud i rørene steget.

Det er dog ikke penge, som kommer TREFOR til gode. Selskabet er reguleret og må ikke tjene penge.

”Vi er sat i verden for at sikre, at fjernvarmen er så billig og effektiv som mulig for borgerne, og sætter kun prisen op, hvis vores omkostninger til levering af varme stiger,” forklarer varmeforsyningschefen.

Han fortæller, at det nuværende prisniveau matcher det niveau, som Trekantområdet havde i 2014, hvor det primære brændsel var naturgas fra Skærbækværket.

”Vi har haft en lang periode, hvor priserne har været holdt i ro på et rigtig billigt niveau. Det er ikke en mulighed i den nuværende situation, men det er klart, så snart, vi har mulighed for det, så sætter vi prisen ned igen,” siger Helge S. Hansen.

Prisstigningen er ikke så høj, at forbrugere af varme fra TREFOR bliver omfattet af indefrysningsordningen.