Vi deler data fra elnettet

At drive elnettene kræver rigtig mange data. I vores arbejde med at forstå udviklingen kigger vi især på måle- og driftsdata. Men også andre data såsom geografi, kundetyper, årstid, adfærd er vigtige i vores arbejde med at forstå og følge udviklingen. Det er data, du også kan dykke ned i her på siden.

Vi har samlet en række af vores data fra elnettet til en overskuelig, interaktiv grafik, som du kan dykke ned i. Det kan give dig et indblik i nogle af de elementer, der har betydning for vores arbejde med at understøtte elektrificeringen. Måske kan du bruge det som datagrundlag i et projekt, eller det give kan dig indsigt i forbrug på elnettet i dit lokalområde.

Du kan bruge grafikken herunder til at blive klogere på mønsteret i elforbruget, og du kan samtidig sammenligne måned for måned de seneste to år.

Sådan bruger du grafikken

Klik på en kommune, kundetype eller måned for at filtrere det forbrug, du vil se. Kombiner flere af filtrene – fx kommune og kundetype - ved at klikke på elementerne i de enkelte vinduer

* Kundekategori ikke oplyst af kundens elhandler

Dit elnet

Se elforbruget i dit område.

Er elnettet rustet til, at flere og flere husstande anskaffer sig en elbil med en ladeboks og/eller en varmepumpe, der bruger strøm. Det korte svar er ja!

I de fleste områder er der stadig plads til flere elbiler og varmepumper. I andre områder er der brug for, at elnettet bliver forstærket nu eller indenfor nær fremtid.

Hos TREFOR El-net i Trekantområdet* følger vi elforbruget og belastningen af elnettet tæt – og vi udbygger og forstærker elnettet i takt med behovet.

Derfor er det også vigtigt for os, at vi bliver informeret om, at der tilsluttes en ladeboks eller varmepumpe i din installation. Det har din elinstallatør pligt til at gøre, hvilket du kan læse mere om her.

*Bornholm-området følger, når vi har data klar til formålet.

Tjek elnettet hos dig

Når du indtaster din adresse i søgefeltet til venstre for kortet nedenfor, kan du se den netstation, hvor du er koblet på (orange trekant) og området, som den leverer strøm til (blå prikker).

Grafen under kortet viser, hvor meget din netstation i gennemsnit bliver belastet pr. dag, og det højeste forbrug der har været pr. dag indenfor de seneste 12 måneder.

Hvis elforbruget i dit område overskrider den grå stiplede linje (100% kapacitetsgrænse), kan det betyde, at vi skal udbygge elnettet.